بررسی نارنجی: لومیا ۹۲۰، سنگین وزن نوکیا

مهره مار

بررسی نارنجی: لومیا ۹۲۰، سنگین وزن نوکیا

456 بار

بازدید

دوشنبه 20 آذر 1391

بر کسی پوشیده نیست که نوکیا سخت ترین روزهای تاریخش را در بازار تلفن های هوشمند طی می کند و تمام تلاش خود را به کار بسته تا به دیگر تولید کنندگان تلفن های هوشمند برسد. وفادار بودن به سیستم عامل سیمبیان برای نوکیا دردسر ساز شد و ورود اپل به بازار تلفن های هوشمند، سلیقه کاربران را به کلی تغییر داد و آنها را به تلفن های هوشمند تمام لمسی با رابط کاربری دارای آیکون های مربع شکل علاقه مند کرد. نوکیا نتوانست به زودی و خوبی سامسونگ و گوگل این موج تغییر سلیقه را درک کند و بازار به سرعت از دستش رها شد.

lumia-920-narenji-ir-2.jpg

بر کسی پوشیده نیست که نوکیا سخت ترین روزهای تاریخش را در بازار تلفن های هوشمند طی می کند و تمام تلاش خود را به کار بسته تا به دیگر تولید کنندگان تلفن های هوشمند برسد. وفادار بودن به سیستم عامل سیمبیان برای نوکیا دردسر ساز شد و ورود اپل به بازار تلفن های هوشمند، سلیقه کاربران را به کلی تغییر داد و آنها را به تلفن های هوشمند تمام لمسی با رابط کاربری دارای آیکون های مربع شکل علاقه مند کرد. نوکیا نتوانست به زودی و خوبی سامسونگ و گوگل این موج تغییر سلیقه را درک کند و بازار به سرعت از دستش رها شد.

شاید زدن چند مثال وضعیت نوکیا را برای تان روشن تر کند. اپل و گوگل را در ۲ سوی بازار تلفن های همراه در نظر بگیرید. مدل تجاری و نحوه طراحی ۲ شرکت نامبرده تفاوت های شایانی با یکدیگر دارد. زمانی که اپل آیپاد را روانه بازار کرد، پخش کننده موسیقی دیگری نتوانست در بازار به راحتی ابراز وجود کند، چرا؟ چون آیپاد اپل آنقدر ساده و شیک بود که کسی فکر خرید پخش کننده موسیقی دیگری را نمی کرد. در سوی دیگر گوگل با ارائه و معرفی سرویسی همچون جیمیل باعث شد تا اکثر افراد، سایر سرویس دهنده های ایمیل را کنار بگذارند و به خاطر امکانات فراوان به سمت جیمیل بروند.

سیاست های کلان شرکت ها تاثیر مستقیمی بر طراحی، تولید و ارائه محصولاتشان می گذارد و آنها سعی می کنند طی یک روند کلی، محصولات را ارائه کنند. برای اپل شاید ساده و شیک بودن، عامل موفقیت آیپادش بود، اما ساده و شیک بودن برای یک تلفن هوشمند، نسخه ای نبود که بتوان برای همه پیچید. نمی توان این موضوع را کتمان کرد که فروش آیفون برای اپل موفقیت آمیز بود، اما اندروید گوگل به سبب در اختیار داشتن فاکتور امکانات و خدمات متعدد شرکت گوگل، برگ های برنده زیادی را در اختیار دارد و توانسته حجم عظیمی از بازار را تسخیر کند.

حال با این اوصاف، مایکروسافت سعی کرده وارد میدان رقابت شود و سهمی از بازار را در اختیار بگیرد و در این بحبوحه، چه کسی بهتر از نوکیای درمانده از سیمبیان. اما با وجود اینکه سیستم عامل مایکروسافت به لحاظ تعداد برنامه و امکانات پیشرفت چشمگیری کرده، همچنان با تقاضای پایینی مواجه است. شاید دلیل اصلی را بتوان کم اعتمادی کاربران نسبت به مایکروسافت در ارائه برخی از سرویس ها دانست. از تعدد سرویس MSN و Hotmail و Live و Outlook  گرفته، تا سرنوشت نامعلوم NET. همه و همه کاربران مایکروسافت را نسبت به ویندوز فون نگران و سردرگم می کنند و آنها می ترسند که شاید بلایی همچون Zune به سر آنها بیاید. همچنین وینفون در امکانات برگ برنده خاصی نسبت به اندروید و یا iOS ندارد و تنها رابط کاربری آن را می توان متفاوت تلقی کرد.

اما در سوی دیگر، نوکیا یک برند مورد اعتماد از سوی مصرف کنندگان است که کیفیت محصولاتش را طی سالیان دراز به کاربران ثابت کرده. شاید ازدواج نوکیا و اندروید پیوند بهتر و موفقیت آمیزتری بود. اما به هر حال محصول جدید پیوند نوکیا و مایکروسافت اینجا ست. نوکیا لومیا ۹۲۰، با طعم وینفون ۸ به شما سلام می کند.

در ادامه مطلب، با بررسی این سنگین وزن قهار، همراه صبا آسا باشید.


سخت افزار  

نوکیا همیشه به ساخت تلفن های محکم و زیبا مشهور بوده و این موضوع برای فرزند جدید سرزمین فنلاند نیز صدق می کند. لومیا ۹۲۰ بدنه ای هم جنس برادر قبلی، لومیا ۸۰۰ دارد. به محض اینکه لومیا ۹۲۰ را در دست می گیرید، وزن و ضخامت این تلفن شما را غافلگیر می کند. ۱۸۵ گرم وزن و ۱۰/۷ میلیمتر ضخامت جزو فاکتورهایی است که شما باید قبل از خرید به آنها توجه ویژه کنید.

lumia-920-narenji-ir-2.jpg

 در زمانه ای که تمامی شرکت ها سعی دارند وزن و ضخامت تلفن های خود را کاهش دهند، تولید محصول این چنینی با این وزن و ابعاد از نوکیا بعید بود. لومیا ۹۲۰ دارای یک صفحه نمایش ۴/۵ اینچی است و از آنجایی که حاشیه پایین صفحه اندکی نسبت به سایر تلفن ها بیشتر است، ممکن است کار کردن با یک دست برای افرادی که دست های کوچکتری دارند کمی مشکل باشد. صفحه نمایش +PureMotion HD با دقت ۱۲۸۰ در ۷۶۸ از کیفیت خارق العاده ای برخوردار است و از همان لحظه اول توجه شما را به خودش جلب می کند. همچون دیگر تلفن های همراه لمسی، صفحه نمایش لومیا نیز علاقه شدیدی به جذب اثر انگشت و چربی دست دارد و پس از چند دقیقه اثرات را به راحتی خواهید دید.

lumia-920-narenji-ir-3.jpg

به هر حال نوکیا تمام تلاشش را کرده تا بهترین تلفن هوشمند خود را بسازد و لومیا ۹۲۰ را به عنوان ناجی شرکت به بازار بفرستد. لبه های گرد تلفن باعث می شود تا لومیا ۹۲۰ راحت تر در دستان شما جا شود و بتوانید آنرا بهتر در دست خود بگیرید. قسمت بالایی تلفن شامل جک ۳/۵ میلیمتری هدفون، میکروفن دوم و درگاه قرارگیری میکرو سیم کارت است. لبه سمت راست پرچمدار جدید نوکیا، میزبان کلیدهای سرامیکی ضد خش، برای افزایش و کاهش صدا، خاموش/روشن و استفاده از دوربین است.

lumia-920-narenji-ir-4.jpg

 قسمت پایین هم میکروفن و بلندگوی تلفن قرار دارد. همچنین پورت micro-USB در مرکز به عنوان درگاهی برای شارژ و انتقال داده، قرار گرفته است. در پشت لومیا نیز دوربین خارق العاده PureView به همراه ۲ فلاش LED قرار دارد.

lumia-920-narenji-ir-5.jpg

همانند هر تلفن وینفون دیگری، در قسمت جلوی لومیا ۹۲۰، کلید های ۳ گانه ویندوز فون ۸ دیده می شود. کلیدهایی لمسی که در هنگام نیاز روشن هم می شوند. در بالای صفحه نمایش، سنسور نور محیطی و دوربین دوم با کیفیت ۱/۲ مگاپیکسل به چشم می خورد.

lumia-920-narenji-ir-6.jpg

اما در دل تلفن یک باتری ۲۰۰۰ میلی آمپر ساعتی، لومیا ۹۲۰ را برای پردازنده ۲ هسته ای اسنپ دراگون ۱/۵ گیگاهرتزی زنده نگه می دارد. همچنین شما می توانید این مدل نوکیا را به صورت بیسیم با استفاده از تکنولوژی Qi شارژ نمایید. کافی است تا یکی از ابزار مورد تایید Qi را در اختیار داشته باشید و با قرار دادن لومیا بر روی آن، تلفن تان را شارژ کنید. تلفن جدید نوکیا دارای ۱ گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت فضای داخلی است و این فضا تمام چیزی است که شما در اختیار دارید و نمی توانید آن را با حافظه های SD افزایش دهید. البته مایکروسافت به کسانی که اکانت SkyDrive خود را بر روی این تلفن می سازند،‌ ۷ گیگابایت فضای ابری رایگان اهدا می کند.

lumia-920-narenji-ir-7-1.jpg

همچون اکثر تلفن های هوشمند ارائه شده در سال ۲۰۱۲، نوکیا هم سعی کرده تا از تمامی شبکه های نسل اول تا نسل چهارم پشتیبانی کند و به جز اپراتور های CDMA، اپراتوری وجود ندارد که شما نتوانید با لومیا ۹۲۰ به آن وصل شوید.

صفحه نمایش  

lumia-920-narenji-ir-7-2.jpg

یک صفحه نمایش خارق العاده؛ شاید این بهترین جمله ای باشد که می توانیم در وصف +PureMotion HD بگوییم. نوکیا تلاش بسیاری برای بهبود کیفیت صفحه نمایش لومیا کرده و اگر بخواهیم واقعیت را بیان کنیم، این شرکت در تولید این صفحه نمایش بسیار موفق بوده. کیفیت نمایشگرهای تلفن های هوشمند، روز به روز افزایش می یابد و فکر می کنیم در حال حاضر صفحه نمایش لومیا ۹۲۰، سلطان بلامنازع نمایشگرها است.

lumia-920-narenji-ir-8.jpg

 تراکم ۳۳۲ پیکسل در اینچ که در یک پنل IPS  با دقت ۱۲۸۰ در ۷۶۸ و با سایز ۴/۵ اینچ جای داده شده، جایی را برای شکایت باقی نمی گذارد. میزان نور صفحه در بهترین حالت به حدی بالا ست که تصاویر در نور مستقیم خورشید به خوبی دیده می شوند و این موضوع شما را شگفت زده خواهد کرد. بر خلاف دیگر سنسورهای نور محیطی که تنها نور صفحه نمایش را تنظیم می کنند، سنسور لومیا ۹۲۰ میزان کنتراست، رنگ و نحوه نمایش را بسته به شرایط تنظیم می کند.

lumia-920-narenji-ir-9.jpg

 کیفیت خیره کننده صفحه نمایش در کم نورترین و پر نورترین محیط ها حرفی را برای گفتن باقی نمی گذارد. نه AMOLED سامسونگ و نه IPS به کار رفته در آیفون به پای +PureMotion HD جدید نوکیا نمی رسند. نوکیا می گوید که توانسته میزان زمان پاسخگویی صفحه نمایش را از ۲۳ میلی ثانیه به کمتر از ۹ میلی ثانیه کاهش دهد و این موضوع سبب می شود تا تصاویر در حین حرکت، کمتر تار به نظر برسند. البته توانایی این نمایشگر در به نمایش گذاشتن رنگ مشکی را نباید دست کم گرفت. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید این فایل تکمیلی را از وبسایت نوکیا دریافت نمایید.

lumia-920-narenji-ir-10.jpg

صفحه نمایش لومیا ۹۲۰ توسط لایه ای از Gorilla Glass 2 محافظت می شود و از تکنولوژی لمسی جدید Synaptic بهره می برد. در این فصل سرد، شما به راحتی می توانید با دستکش از لومیا ۹۲۰ استفاده کنید و برعکس دیگر صفحات لمسی که تنها با تماس پوست بدن کار می کنند، در حین استفاده از لومیا ۹۲۰ می توانید حتی با ناخن های خود هم به صفحه نمایش دستورات لمسی بدهید. در واقع شما با یک صفحه نمایش فوق حساس طرف هستید که می توانید با انگشت، ناخن و حتی دستکش با آن کار کنید.

نرم افزار  

lumia-920-narenji-ir-11.jpg

سادگی، زیبایی و سرعت رابط کاربری ویندوز فون 8، چیزی نیست که بتوان از آن به آسانی گذشت. سیستم عامل جوان وینفون شاید به لحاظ امکانات تفاوت چندانی با iOS اپل نداشته باشد، اما فاصله زیادی با اندروید گوگل دارد. به لحاظ تعداد اپلیکیشن هم هنوز تا رسیدن به گوگل پلی و اپ استور، راه درازی را در پیش دارد.

وینفون ۸ به راحتی و به سرعت بر روی لومیا اجرا می شود و شما حتی شاهد کوچکترین کندی در اجرای سیستم عامل و برنامه ها نخواهید بود.

lumia-920-narenji-ir-12.jpg

نرم افزارهای اختصاصی نوکیا، از جمله نقشه نوکیا سرویس قابل قبولی برای راهبری به شما ارائه خواهد داد. اینترنت اکسپلورر نسخه ۱۰ هم حداقل از نسخ قبلی آن در ویندوز بهتر کار می کند و خبری از کندی در باز شدن صفحات نیست.

برخی از نرم افزارهای موجود در سیستم عامل، همچون نرم افزار شبکه اجتماعی فیسبوک که به صورت پیشفرض بر روی لومیا نصب شده،‌ دارای رزولوشن پایین تری نسبت به صفحه نمایش لومیا هستند و این موضوع باعث می شود تا کیفیت کم آنها برای این نمایشگر به چشم بخورد.

متاسفانه ما تحت شرایط مختلف موفق به تست نرم افزارهای دیگر نشدیم و هنگام باز کردن ویندوز مارکت با پیغام زیر مواجه می شدیم. مشخص نیست که این پیام به سبب اعمال محدودیت از سوی مایکروسافت برای کاربران ایرانی است و یا اینکه سیستم عامل گوشی در اختیار ما معیوب بوده است. 

lumia-920-narenji-ir-14.jpg



پشتیبانی از زبان فارسی  

lumia-920-narenji-ir-15.jpg

نوکیا همیشه پشتیبانی خوبی برای فارسی زبانان داشته و اغلب محصولاتی که به ایران وارد می شوند دارای کیبورد فارسی و پشتیبانی از نمایش حروف فارسی هستند. لومیا ۹۲۰ هم نیز از این قاعده مستثنی نیست و به خوبی از فارسی پشتیبانی می کند و فونت نمایش آن به خوبی خوانا است. اما خبری از پشتیبانی تقویم فارسی نیست و فقط تقویم میلادی در سیستم عامل به چشم می خورد.

کیفیت مکالمه و صدا  

بهره گیری از تکنولوژی دالبی در لومیا ۹۲۰ کیفیت صدای خروجی از بلندگو را به اندازه قابل قبولی بهبود بخشیده. لومیا به همراه ایرفون عرضه می شود که کیفیت آنها را می توان متوسط محک زد. این ایرفون ها توانایی اجرای صداهای زیر را به راحتی دارند، اما در اجرای صداهای بم در ولوم های بالا اندکی با مشکل واپیچیدگی (Distort) مواجه می شوند.

lumia-920-narenji-ir-17.jpg

بهره گیری از ۲ میکروفن هم کیفیت مکالمه را برای مخاطب شما افزایش خواهد داد و هم از میزان صدای اطراف تا میزان ۷۰ درصد خواهد کاست. صدای دریافتی هم از کیفیت بالایی برخوردار است و خروجی آن کاملا شما را راضی نگاه خواهد داشت.

آنتن دهی  

lumia-920-narenji-ir-18a.jpg

نوکیا که تجهیزات مخابراتی برای شرکت های اپراتور موبایل را هم فراهم می کند، همیشه در خصوص آنتن دهی زبانزد خاص و عام بوده. این مورد درباره لومیا ۹۲۰ نیز صدق می کند و تقریبا در همه موارد آنتن دهی این تلفن کاملا قابل قبول است. البته تحت شرایط خاص و گاهی از اوقات با افت ۳۰ درصدی آنتن مواجه شدیم که پس از مطالعه دفترچه راهنما متوجه شدیم که برخی از مناطق خاص بدنه لومیا ۹۲۰ را نباید محکم گرفت!

lumia-920-narenji-ir-18.jpg



دوربین  

رسیدیم به برگ برنده لومیا ۹۲۰ ! دوربین ۸/۷ مگاپیکسلی با سنسور نورگیری از پس زمینه با قابلیت روشن سازی تصویر و دیافراگمی با درجه گشادگی ۲. اینها به شما کمک می کنند تا لحظات زندگی را به بهترین شکل ممکن ثبت کنید. لنز فوکوس اتوماتیک کارل زایس هم به کمک تان می آید تا بتوانید شفاف ترین عکس ها را بگیرید. این دوربین فوق العاده، می تواند با کیفیت 1080p و با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه ویدیو های شما را ثبت کند. اما اینها همه امکانات این دوربین نیست، بلکه سیستم لرزش گیر اپتیکال که برای اولین بار در تلفن های هوشمند شاهد آن هستیم باعث می شود تا شما دیگر از شر عکس های تار ناشی از لرزش دست، خلاص شوید. در واقع این نخستین تلفنی است که برای لرزش گیری از تصاویر، به سیستم لنز معلق (یا شناور) مجهز می باشد.

lumia-920-narenji-ir-19.jpg

رابط کاربری دوربین هم همچون دیگر اجزای سیستم عامل ساده است ولی در عین سادگی، می تواند امکانات بیشماری را در اختیار تان بگذارد. تقریبا امکاناتی را که یک دوربین پوینت-اند-شات به شما ارائه می کند، با لومیا ۹۲۰  در دستانتان قرار خواهد گرفت.

lumia-920-narenji-ir-20.jpg

بهتر است تا به جای صحبت کردن راجع به دوربین نگاهی به عکسهای نمونه که توسط دوربین لومیا ۹۲۰ ثبت شده اند بیاندازیم. تصاویر خود گویای کیفیت دوربین خواهند بود.
(برای مشاهده عکس ها در اندازه اصلی، روی تصاویر کلیک نمایید. حجم عکس های بزرگ، بین 3 تا 4 مگابایت است.)

lumia-920-narenji-ir-small (1).jpg

lumia-920-narenji-ir-small (2).jpg

lumia-920-narenji-ir-small (3).jpg

lumia-920-narenji-ir-small (4).jpg




سرعت پردازش و عمر باتری  

همانطور که قبلا گفتیم بهینه شدن رابط کاربری وینفون ۸ باعث افزایش سرعت پاسخگویی آن شده. حال با وجود پردازنده ۲ هسته ای اسنپدرگون، این موضوع خیلی راحت تر به چشم می آید و شما خللی در حین اجرای برنامه ها نخواهید دید. متاسفانه به دلیل عدم دسترسی به مارکت ویندوز، نتوانستیم هیچ نرم افزاری را برای بنچ مارک نصب کنیم و مقایسه ای را با دیگر تلفن های هوشمند انجام دهیم. تنها ابزار در دسترس ما sunspider بود که لومیا ۹۲۰ توانست در زمان ۹۳۴ میلی ثانیه آن را به پایان برساند.

lumia-920-narenji-ir-21.jpg

باتری ۲۰۰۰ میلی آمپری لومیا ۹۲۰ می تواند آنرا برای یک استفاده عادی، ۱ روز زنده نگه دارد و در تست استفاده مداوم و سنگین، ما توانستیم به مدت ۵ ساعت و ۲۴ دقیقه تلفن را روشن نگاه داریم.

جمع بندی  

lumia-920-narenji-ir-22.jpg

بدون شک نوکیا بهترین سخت افزار های تولید شده خودش را در لومیا ۹۲۰ گرد آورده و مایکروسافت هم تمام تلاشش را کرده است تا بتواند سیستم عامل قابل قبولی را وارد بازار کند. با وجود کیفیت خارق العاده صفحه نمایش و دوربین لومیا، وزن و اندازه آن ممکن است شما را از خریدش منصرف کند.

lumia-920-narenji-ir-23.jpg

به هر حال تکنولوژی PureView موجود در دوربین این تلفن که منجر به ثبت عکس هایی با کیفیت عالی می شود، صفحه لمسی فوق حساس، نمایشگر فوق العاده با کیفیت برخوردار از سنسور نور سنج جدید، و البته امکان شارژ بیسیم چیزهایی نیستد که بتوان از آنها به سادگی گذشت. ضمن اینکه نباید فراموش کرد که نرم افزار نقشه نوکیا، یکی از بهترین نرم افزارهای نقشه موجود در بازار است.

ویندوز فون ۸ هم با یک رابط کاربری سریع و ساده، اگر انتخاب اول کاربران نباشد، لااقل انتخاب بدی نخواهد بود.

لومیا 920 نوکیا اکنون در بازار با قیمت دو میلیون و سیصد و نود هزار تومان به فروش می رسد. نظر شما راجب این اسمارت فون ویندوز فونی چیست؟ آیا با ورود این تلفن دوران تاریک نوکیا به پایان آمده؟ آیا ویندوز فون ناجی نوکیا خواهد بود؟


منبع: نارنجی